ATPAKAĻ
        MENU
        Viss, kas redzams uz šī pakaramā un liela daļa mana skapja, ir pirkts humpalās.

        Es jau rakstā par Zero Waste pamatprincipiem minēju, ka pirkt lietotu ir daļa no visas šīs filozofijas. Enerģija, darbaspēks, laiks un viss pārējais jau ir patērēts, varbūt produkts ir (vairāk vai mazā) vai nav palietots, un ir gatavs būt mīlēts atkārtoti. Man ļoti patika, kā man viena drauga mīļotā sieviete teica – second hand is pre-loved (lietots ir vienreiz jau mīļots). Skaisti tā skatīties uz lietām! Rakstā traki nekoncentrēšos uz visiem maniem zelta atradumiem, jo tas nav kā veikalā – aiziesi un nopirksi tādu pašu. Es tikai varu padalīties, kuras ir tās humpalas, uz kurām parasti dodos, un kā vispār notiek mans meklēšanas process.

         

        ● KUR MEKLĒT APĢĒRBUS? ●

        Es mēdzu uz kaut kādām humpalām ieciklēties un neiet nekur citur. Tā mēs laikam visi darām, vai ne? Ne jau par humpalām vien ir runa, bet par ieciklēšanos uz zināmo. Ejam uz vienām un tām pašām kafejnīcām, ķemmējam vienus un tos pašus veikalus un, ja ir iespēja, iesim uz ierasto pārtikas veikalu, ne eksperimentēsim.

        Bet esmu attapusies, ka pēdējās labākās pērles esmu atradusi vietās, kur pirms tam NEKAD nebūtu gājusi iekšā.

        Tā kā dzīvoju Rīgas centrā (nu, patiesībā Latgales priekšpilsētā), man ir kādas četras humpalas, kurās ieskrienu, ja ir vajadzība pēc kaut kā. Tās ir Humanas, kas ir sadzīvojušās vienā rajonā – Brīvības, Ģertrūdes, Tērbatas un Barona ielās. Ja metu ierasto riņķi, aizeju uz Brīvības ielu 68, tad dodos uz diviem vintedžniekiem – Ģertrūdes 16 un Tērbatas 38, un pa ceļam uz mājām vēl iejožu Kr.Barona 41/43. Humpalās cenšos iet ar precīzu mērķi. Neteiktu, ka precīzu apģērba gabalu noteiktā krāsā, bet vismaz ideju – bikses vai kleitu. Mans ilggadējais atklājums – parastajās humpalās man vislabāk izdodas atrast kreklus, bikses un adījumus. Visus ļoti labās kvalitātēs. Par kleitām un svārkiem neesmu īsti sajūsmā, jo līdz šim neko traki sakarīgu neesmu atradusi. Manas lielālākās pērļu bodes ir jau nu divas vintedž humpalas jebšu lietoto preču veikali, kur pārdod drēbes no 50.-90.gadiem. Zinu, zinu, tur ir daudz visādu platpleču apģērbu, bet tur var atrast tādus zīda kreklus un ādas svārkus kā nekur!

        Bet, kā jau minēju, dažreiz ir labi iziet no savas ierastās rutīnas un doties neceļos. Mani neceļi ieveda humpalās, kur pārdod apģērbu uz svaru. Nekad tādās nebiju bijusi un nekad neplānoju tur kaut ko pirkt, bet pēdējie labākie gabali ir tieši no turienes. Dodiet tām iespēju, it īpaši, ja aizejiet pareizajā laikā. Man no visām pieejamām humpalām visvairāk uzrunā EconomClass (īpaši tas, kas man pa ceļam uz mājām – uz Ģertrūdes un Marijas stūra).

        Nevaru sagaidīt pavasari, kad varēšu vilkt to puķaino žaketi

        ● KUR MEKLĒT APAVUS? ●

        Līdz šim kaut kā turējos pie stereotipa, ka lietotus apavus nevajadzētu pirkt. A, ja es jums pateiktu, ka lietoto apavu veikalos Rīgā pārdod svaigus, nenēsātus apavus ar birkām? Tad taču cita lieta, vai ne?

        Diezgan nesens atklājums, bet pēdējo 2 mēnešu laikā abi esam nopirkuši visus vajadzīgos apavus pavasara sezonai (mēs bijām aizdzīvojušies līdz tam, ka visi iepriekšējie pavasara apavi bija nolietoti līdz kliņķim). Un ne tikai mēs, bet nopirku kedas arī māsai, esmu ieteikusi draudzenēm un skatos, ka daudzi mani sekotāji Instagram ir metušies iegādāties kādus no brīnišķīgajiem apaviem, ko biju ielikusi savā Instagram stāstā. Te, kā visās humpalās, ir svarīgs laiks, kurā dodies pērles meklēt. Atnāksi tieši pirms jaunā pieveduma, veikals būs galīgi tukšs. Bet par to pēdējā punktā.

        Mani lielie atradumi šopavasar bija divi – rozā Reebok kedas un papēžu zābaciņi. Abi bija pilnīgi jauni, un veikala cena pa abiem bija virs 300 eiro. Ziniet noteikti, ka es tādu naudu par šiem apaviem neatstāju. Andim nopirkām divas kedas – vienas ielai, vienas skriešanai, un vislielākā uzvaras sajūta man bija pēc viņa jauno zābaku atrašanas. Zābaki, kas ar rokām šūti Amerikā, bieza, super kvalitatīva āda. Ineternetā tādi paši maksāja 400 dolāru, mēs izgājām no veikala par 25 eiro nabagāki.

        Lai gan daudziem ir aizpriedumi (un pilnīgi saprotami kāpēc), es tomēr ieteiktu ieskriet, pirms pērciet apavus veikalā par dārgu naudu. Varbūt atradīsiet kāroto par četrreiz zemāku cenu! Mans ieteikums ir doties tālāk no centrālām ielām, varbūt pat mikrorajoniem. Es parasti ieskrienu Lāčplēša ielā 65 un Brīvības ielā 88. Ļoti laba izvēle gan dāmām, gan kungiem! Labas esot arī tās, kas ir Teikā, bet man nav īsti pa ceļam. Ja ir švunka, šad tad izskrienam pat līdz tālākajām humpalām pēc kādām pērlēm.

         

        Mani pēdējie divi apavu atradumi – īstenas pērles

         

         

        ● KĀ MEKLĒT PĒRLES? ●

        Es esmu izstrādājusi veidu, kā es iepērkos un meklēju lietas humpalās. Man ir ļoti svarīgi, ka apģērbs ir man patīkamā krāsā un noteikti tam ir jājūtas labi uz ādas. Un šis ir arī veids, kā es meklēju lietas – skatos pēc krāsām un taustes. Taustot var uzķert zīdu un labus adījumus. Man patīk biezie džinsi, tāpēc tos arī var ātri izšķirot pēc taustes. Blūzēs, kreklos – meklēju īsto krāsu un rakstu. Piemēram, zinu, ka tagad negribas īsti neko tumšu un melnu, tāpēc tos apģērbus nemaz ļoti nešķirstu. Tas jau samazina drēbju daudzumu, kas jāizskata un jāaptausta. Vai citreiz meklēju rakstainu kreklu. Tad šķirstu tikai tos, ne visus rozā un zaļos. Tāpēc humpalās ir labāk nevazāties, bet iet pēc kaut kā aptuvena, kas jau prātā sēž. Un, kas zina, varbūt netīšām uziesi savu mīļāko džemperi.

        Es ticu, ka kvalitatīvu apģērbu var sajust un sataustīt, tāpēc vadies pēc tā, nevis pēc brendiem. Man ir gadījies atrast labas lietas ar zīmolu, ko nemaz nepazīstu. Tad pameklēju internetā un izrādās, ka esmu atradusi ļoti dārgu preci. Šis lieliski strādā arī uz apaviem. Meklēju māsai kedas, atradu smukas un nodomāju, kas tad tas pa brendu. Bet internets mani noinformēja, ka kedas veikalā maksājušas brangu naudu, tāpēc prieks par atradumu ir dubultliels!

        Ļoti svarīgi ir vienmēr paskatīties apģērba vai apavu sastāvu. Jā, humpalās plastmasas kurpes ar smalkiem ādas apaviem ir vienā cenā, tāpat kā poliestera blūze ar zīda, bet zinātājs pagriezīs to preci, lai apskatītu sastāvu. Neiekrīti uz “dārgākais ir labākais”, jo humpalās tas nestrādā. Vienreiz Lindex savalkāti legingi bija vienā cenā ar Chloe džinsiem. Tik jābūt acīgam un gudram.

         

        ● KAD ĪSTAIS LAIKS IET? ●

        Humpalās viss parasti ir pa vienam, tāpēc laikam ir milzīga nozīme. Tur diemžēl nebūs tā, ka es nopirkšu zīda kreklu un kāds cits tādu pašu turpat atradīs parīt. Tā jau tā burvība humpalās – viss ir pa vienam un tieši tobrīd, kad esi iegājis iekšā.

         

        〉 HUMANA

        Man pašai vislabāk patīk doties tad, kad ir jaunais pievedums, ne tad, kad viss jau ir ar lielām atlaidēm. Jūtu, ka dienās, kad viss pa eiro, diez ko daudz nevaru atrast. Kad ir jaunie pievedumi, tiek izliktas labas lietas un šad tad var atrast patiešām daudz ko kvalitatīvu. Tā mēs man atradām dārgus baltus džinsus ar birkām, un Andim dievīgu pumpiņ džemperi.

         

        〉 HUMANA VINTAGE

        Ar šīm humpalām ir mazliet savādāk. Kad ienāk jaunais pievedums, var atrast super lietas! Bet, ja ir vēlme ķerties klāt kādiem rokdarbiem vai drēbju pārvēršanas darbiem, tad lieliskus atradumus var dabūt, kad ir lielās atlaides. Es tā nopirku tumši zilu zīda kreklu. Domāju – mēģināšu mazliet pāršūt, bet, ja neizdosies, uztaisīšu par spilvendrānu. Tas pats ir ar ādas izstrādājumiem. Ja ir vēlme uzšūt somu, tur par pāris eiro var atrast labi labos ādas svārkus vai mēteli, no kura sanāks ne viena vien soma.

         

        〉 HUMAPALAS UZ SVARU

        Esmu ieskrējusi dažādās dienās, un atklājums pavisam vienkāršs – ejiet tad, kad ir “pa dārgo”. Lieku ķepiņās, jo dārgs ir 15 eiro/kg, bet tikai tāda pasmaga jaka svērs kilogramu. Šajās dienās, kad viss ir no 5-15 eiro/kg, tiek izliktas patiešām labas lietas. Pēdējās pērles – kašmira džemperis pa 1,28 eiro, zīda tops pa 81 centu un kleita pa 1,20. Ir vērts parakāties!

         

        〉 APAVU HUMPALAS

        Katrās apavu humpalās pie loga ir uzlikta diena un laiks, kad viņiem ir pievedums. Parasti tas ir pirmdienās. Ieteiktu iet uzreiz pēc jaunā pieveduma salikšanas veikalā, jo tad var atrast tādas perles, wow! Būs gan iemīļotās kedas, gan smukkurpītes, gan pēdējā laikā manītās super stilīgās fashion kurpes. Es domāju, ka būsiet pārsteigti, kādus cilvēkus satiksiet šajās humpalās pēc pieveduma, jo īstās dāmas zin, kur un kad doties pēc labākajiem apaviem!

         

        Šis ieraksts patiešām nav tikai sievietēm, bet arī džekiem. Es vīram esmu atradusi labu labās lietas – kreklus, džemperus, jakas un apavus visām vajadzībām. Džekiem ne tik ļoti patīk vazāties pa tām humpalām, tā kā dāmas – vienmēr aizejiet paskatīt, kas puišu plauktos salikts. Domāju, ka atradīsiet kādu skaistu pērli arī saviem mīļotajiem! Ja ir vēlme meklēt un šad tad arī parakties, tad pērļu pērles var atrast par smieklu naudām. Ir tikai jāizbauda pērļu medības un pati pērle, ja tāda ir atrasta.

         

        P.S. – atgādināšu, ka trako iepirkšanās vēlmi nevajadzētu pārnest uz humpalām, pirkt, jo ir lēti un nemērīt, jo garas rindas. Pērkot drēbes un apavus humpalās, apdomā katru pirkumu tā, it kā tas maksātu desmitreiz vairāk. Tā, lai ikkatra lieta, ko nopērkam un ienesam savā mājā, būtu mīļota un lolota ♡

         

        Par humpalām.. Kādreiz arī man tās bija dikti iemīļotas, jo varēja atrast interesantākas un kvalitatīvākas drēbes nekā jaunu preču veikalos. Kopš dzīvoju Norvēģijā pucēšanās ir pārtapusi par ērti un funkcionāli, bet ballītes un kultūras pasākumi par pārgājieniem dabā. Pie kārtējās pārvākšanās beidzot saņēmos savas 2 gadus nevilktās drēbes aizvest uz labdarības konteineri. Norvēģijā tos var atrast pie katra lielveikala. No 3 dažādu organizāciju konteineriem uz diviem bija rakstīts: 15% labdarībai uz Āfriku, pārējais uz Polijas second hand preču veikaliem. Paliku uz pauzes. Par šiem apģērbiem jau reiz samaksāju un tagad labprātīgi tos atdodu, lai kāds vēlreiz uz tiem pelnītu. Un paga, 2 krekli ir no humpalām, tātad, tie labākajā gadījumā dosies uz Āfriku, bet visticamāk 3. reizi kādam pelnīs. Dienas Biznesā reiz bija rakstīts, ka Humana esot strādājusi ar miljona peļņu.. Es atbalstu labdarību, bet sametās šķērmi par humpalu biznesu. Pie konteinera stāvēju tikai ar labām drēbēm. Tātad uz Poliju..

        Bet kas tur slikts? Es arī tās drēbes, kas man vairs neder, nepatīk labprāt atdodu citiem, reizēm pārdodu. Nekad neiedomājos, ka uzvāros. Reizēm cena ir tieši tik simboliska, lai negrābtu, bet samaksātu, jo tiešām vajag.

        Jā, tā tas gan ir.. Nepatīkami, bet fakts. Tā arī pie mums tiek atvests viss, kas iemests šada tipa kastēs Skandināvijā un Amerikā.
        Es šādos gadījumos nesu apģērbu uz labdarības organizācijām, kuras pārdod apģērbu, lai ziedotu naudu. Tā, piemēram, dara Otrā Elpa. Tad man nav žēl, ka kāds to manu kreklu nopērk, ja nauda tiek ziedota labākiem mērķiem. Zinu tikai par Latviju, bet esot arī organizācijas, kas apgādā ģimenes, kuras cietušas, piemēram, ugunsgrēku un palikuši ar pilnīgi neko. Tur varot vest visu, jo noderot pilnīgi viss. Bet nezināšu teikt, kā ir citās valstīs.

        Padalīšos, ka mans humpīšfavorīts DGS (Maskavas iela 265). Tur esmu nomedījusi TĀDAS pērles, ka vēl joprojām tirpiņas.
        Kā jau te iepriekš jau minēja – ārpus Rīgas ir varenas bodes. Jelgava!!!! tur noteikti ir vērts parakāties, arī cenas ir draudzīgākas nekā Rīgā.
        Varbūt kāda var padalīties – kur meklēt kvalitatīvus aksesuārus? Somas? šalles? rotaslietas?

        Labākās humpalas ir ārpus Rīgas un noname. Fakts.

        Piekrītu! Un nevaru vien sagaidīt, kad tūlīt pat dosimies garākā braucienā uz Kurzemi. Plānoju arī paķemmēt pa kādai humpalai!

        Man pēdējā laikā patīk KiloMax, tur arī ir preces uz svara. Un tur tiešām ir modernas un stilīgas drēbes
        2x mēnesī pilnībā nomaina sortimentu.
        Cenu sistēma: http://kilomax.lv/sistema/
        Bieži gan nesanāk tur aiziet, bet esmu dabūjusi labas pērles arī “lētajās dienās”, atliek tik būt labam garastāvoklim, un aiziet! 🙂

        Esmu vairākkārtīgi iegājusi, bet kaut kā neko neesmu atradusi. Varbūt jāaizlaiž uz tām, kas ir Vecrīgā? Uz Brīvības ielas neko baigi sakarīgu neesmu atradusi 🙁

        Man patīk Āgenskalna Kilomax 🙂

        Es arī labprāt mēdzu pameklēt un atrast kaut ko foršu humpalās, tomēr nereti gadās atrasto pērli tomēr atkal atdot labdarībai, jo to ķīmisko smaku nav iespējams dabūt peom ne ar mazgāšanu, ne vairākkārtēju skalošanu. Varbūt humpalu medniecēm ir zināmi kādi slepeni triki? Vai tomēr tas lielā mērā ir no materiāla īpašībām atkarīgs? Vienu vakar atrastu zīda blūzīti skaloju jau trešo reizi, bet bez panākumiem…..

        Esmu atklājusi, ka nepatīkamo smaku ļoti viegli var dabūt ārā ar dzeramās sodas palīdzību. Bļodā ielietajam ūdenim nedaudz ( pussauju apmēram) iebērt dzeramo sodu. Tad iemērkt atrasto humpalu pērli un atstāt uz 1 līdz 2 stundām. Pēc tam izskalot to. Dažreiz tā smaka ir diez gan pamatīgi ieēdusies, tad es vēlreiz jaunā sodas ūdens maisījumā iemērcu drēbi.
        Un tad bez smakas esošo atradumu lieku mazgāties veļas mašīnā.

        Hmm, dīvaini, jo man vienmēr tā smaka izmazgājas.. Nekādus īpašos līdzekļus nelietoju, tik iemetu veļasmašīnā. Bet esmu manījusi, ka kaut kādi materiāli nepadodas tik vieglai izmazgāšanai. Visvieglāk ir ar kokvilnu.

        Es arī sevi pieskaitu pie īstiem humpalu medniekiem 😀 Nesen nopirku Ecco ādas sandales R.D.A. par 3,60 eiro, izskatījās uzvilktas tikai kādu 1 reizi, bērniem atrodu labu labās lietas “Skandināvā”, kur Po.p firmas drēbītes ir par 30-50 centime, 1 eiro..Veikalā jaunas Po.p lietas maksā 100 reizes dārgāk..Vēl mans atradums bija jauna H&M 100% lina tunika, kas maksāja nieka 2,50 eiro. Bet pacietībai gan jābūt, tas tiesa! 🙂 Nesen ieģērbu sevi Only džinsa krekliņā un džinsenēs, kas man izmaksāja 3 eiro 🙂 un izskatās kā jauni, no veikala plaukta 🙂

        Es šad tad arī apģērbjos visa vienās humpalās, kur kopējā summa ar apaviem ir kādi 40 eiro, un esmu lepna kā traks! Kam patīk rakties, var super foršas lietas atrast 🙂
        Kur ir tas Skandināvs?

        Jau sen ģērbjos “humpalās”tieši zaļās domāšanas dēļ- pasaulē ik gadu saražo TIIK daudz apģērbu pēc modes tendencēm- mums- izvēlīgajām sievietēm, ka to nav iespējams vienkārši novalkāt un vienmēr jaunas drēbes nonāk arī līdz “humpalām”…
        Man ir 33 gadi un ikdienā strādāju prestižā birojā, šo savu “paradumu”nekad nevienam neesmu atklājusi, kolēģi domā- ka dzīvoju pa veikaliem vien, jo apģērbu ir daudz, tos mainu bieži atkarībā no modes aktualitātēm. Uzskatu, ka iegūstu gan naudas ietaupījumu, gan apmierinu savu sievietes ego – “pirkt daudz kleitu un mainīt” (ja tas būtu jādara veikalos- es bankrotētu), kā arī dzīvoju zaļi, ļaujot lietām kalpot pēc iespējas ilgāk.
        Padalīšos ar dažām savām gudrībām:
        1) apavi un aksesuāri- tiem jābūt tiešām “trendā”- labāk naudu nežēlot un nopirkt dažas kvalitatīvas somiņas, apavus var ieķert arī humpalā (īpaši liela izvēle biroja apaviem), labāk nepirkt jau nomītus/lietotus sporta apavus, tie ļoti metas acīs.
        2)”Humpalu” veikalu izvēle- centrā tiešām mīt ļoti izmanīgas dāmas, es orientējos uz krievu valodā runājošiem mikrorajoniem- mūsu gaumes stipri atšķiras, kamēr viņas ķer blingus un pūkainus džemperus- es tieku pie zīda blūzēm darbam, svārkiem uc ofisa apģērbiem, vai print maiciņām pa 1 eiro. Izmantoju Kilomax- aizeju dārgajās dienās (30 e/kg), noskatos, izmēros- ja tā ir blūze, tā svērs vien 200-300 gr- to pērku uzreiz, ja kas smagāks- gaidu lēto dienu un eju atkal. Tad tieku pie preces- jo jakas/bleizeri- tos neizpērk, tādeļ parasti tie karājas līdz mēneša beigām. Tātiku pei 2 ādas jakām, River Island un MOS- katra zem 10 e.
        3)Nekad nepērku saplēstas drēbes, taču vienmer ieskatos, ja uz apģērba ir pleķītis (lūpukrāsa, ēdiens) dēļ kura pircējas izvēlas to nepirkt, man VIENMĒR ir izdevies to izmazgāt jau pirmajā mazgāšanas reizē.
        4)Visas drēbes atnesot mājās izmazgāju un izgludinu- tā tās iegūst lielisku izskatu- kā no veikala 🙂

        Meitenes- esmu ķēmmējusi humpalas jau gadiem, tās pašas kleitas, kas karājas veikalos pa 30-40 eiro un dārgāk, atrodamas humpalās pēc mēneša/diviem, fantastiskas lietas, kvalitatīvas, nenēsātas- tikai ir jārok un tas paņem laiku. Katrs apmeklējums man izvēršas uz 1 h vismaz, kad atlasu un mēru, jā – tas ir vienīgais mīnuss, jo nekad nezini, kas karājas uz pakaramajiem un roc pēc kārtas.
        Lai veicas un esiet skaistas! Gudras sievietes zin, kā to izdarīt 🙂

        P.S. Ietaupīto naudiņu mēs lietojam ceļojumiem, krājeit iespaidus nevis lietas!

        Ak, kā man patika tavs konstruktīvais komentārs! Paldies 🙂

        Man noteikti jāaizbrauc uz kādām humpalām ārpus centra. Tu vari ieteikt kādu KiloMax, kur noteikti aiziet?

        Paldies par ieteikumiem, daudzas no Tevis ieteiktajām bodītēm nezināju. No savas puses varu ieteikt Kilo Max veikalus, kur arī viss ir uz svara. Tur gan varbūt neatradīsies vintage pērles, bet toties kvalitatīvus apģērbus par saprātīgām cenām gan var atrast. Un drēbes, visbiežāk, tur pat nav lietotas, bet gan veikalu kolekciju pārpalikumi. Daudzas ar birkām. Tur tirgo arī apavus, īpaši liela izvēle šajā ziņā ir Kilo Max veikalā, kas atrodas Vecrīgā (ielas nosaukumu neatceros, man tie vienmēr jūk – Vaļņu vai Kaļķu vai kāda cita :)) Esmu nopirkusi ādas kurpes par 3 eur (bet tas lētajā dienā). Un vasarā tur var nopirkt peldkostīmus un pat apakšveļu (nelietotu, protams) par ļooooti izdevīgām cenām. 🙂

        Būs man jāaizdodas uz to Kilo Max Vecrīgā. Neesmu tur vēl bijusi, bet man patīk aiziet uz jaunām vietām 🙂 Paldies par ieteikumu!

        Mans atradums ir Humana, kurā atrodas Iļģuciemā (ja pareizi saku, lielveikala otrajā stāvā). Ziemā kašmira un alpaka vilnas džemperi atrodami pat dienās, kad viss par 1,50.

        Jā, centrā jau dāmas ir trenētas! Viņas zina, ko meklēt :)) Man patīk ieskriet arī Juglas Humanā, kad braucam pie Anda vecākiem. Tālākās humpalās patiešām var superīgas lietas atrast!

        Paldies, Laura, par iedrošinājumu apmeklēt humpalas!
        Pēc taviem instagram stāstiem devos uz ieteiktajiem veikaliem, tiku pie sen meklētajiem pavasara zābaciņiem – jauni, clarks, ādas par 14 eur! :))) Tagad iegriezties iepriekš apmeklētajos apavu veikalos vairs motivācijas nav!

        Nu, super!! 🙂 Tagad tieši nedēļas pirmās dienas, viss vēl svaigs uz foršs!

        Es iešanu uz lietoto preču veikaliem uztveru kā modernās medības – nekad nezini, kādu “zvēru” sastapsi. Ja ir laiks un nav konkrētas vajadzības, parasti atrodu vislabākās lietas. Pati dzīvoju Lielbritānijā, kur humpalas ir diezgan laba alternatīva “high street” piedāvājumam. Šeit cilvēki ātri tiek vaļā no lietām, kas apnikušas un tad labdarības veikalos var atrast tiešām satriecošas lietas! Mans labākais ķēriens bija Karen Millen ziemas mētelis (tikai nedaudz pavalkāts) par £20.
        Latvijā arī ir sanācis atrast labas lietas. Next kleitu, ko Otrā Elpa veikalā nopirku par 5 latiem pirms vairākiem gadiem, velku vēl joprojām.
        Noteikti iesaku būt kritiskam, drēbei jāsēž un jāpatīk par 100%, jo tikai tad to tiešām vilksi. Arī ar defektiem ir jāuzmanās – trūkstošas pogas nav liela bēda, bet nezināmas izcelsmes pleķis vai caurums ļoti redzamā vietā tomēr nav labākā izvēle.

        Jā, pilnīgi piekrītu! Ir jāpadomā desmitreiz, un jāatsakās no domas – šito mazliet samazināšu un vilkšu. Nekā tāda nenotiks 😀

        KOMENTĒT

        Tavs e-pasts netiks publicēts. Obligātā informācija atzīmēta *