ATPAKAĻ
        MENU
        Šī ir īpaši mīļa lampa, jo taisīju to no kāzām pārpalikušajām dekorācijām. Skatos un vienmēr nopriecājos, cik forši.

        Izskrienot cauri mūsu dzīvoklim, patiešām liela daļa no mēbelēm ir pirktas lietotas. Tās pie mums ir atnākušas no ļoti dažādām vietām, bet kaut kā mūsu mājā atradušas īpašu vietu. Jāsaka arī, ka šāds second-hand interjers izmaksā daudz lētāk, nekā ja pirktu visas lietas pilnīgi jaunas no veikaliem. Kā arī esmu sapratusi, ka pa mūsu tā brīža budžetu varētu nopirkt visu no lētākā IKEA gala, kas pēc kvalitātes var būt, nu, jūs jau ziniet kāds.

        Sākumā īsumā gribu pastāstīt par mūsu pērlēm. Tas tā, lai iedvesmotu, ka šāda tipa veikalos un ss’kā var nopirkt baigi labas lietas. Un raksta beigās padalīšos, kur, pēc manām domām, ir vērts aizbraukt, ja meklē mēbeles mājai. Nu, tad sākam mūsu dzīvokļa tūri.

         

        ● DZĪVOJAMĀ ISTABA ●

        Jeb kā mēs to saucam – lielā istaba. Tā mums ir patiešām plaša, jo ir gan atpūtas zona, gan ēdamistabas daļa. Te, šķiet, arī pavadām lielāko daļu sava laika. Es esmu ieradusi rakstīt savus bloga ierakstus, sēžot uz dīvāna, kas tad arī ir pirmais atradums.

        Dīvāns, žurnālgaldiņš un mazliet šķībā puķe.

        Dīvānu mēs atradām aptuveni pirms gada, kad ievācāmies šajā dzīvoklī. Viesistaba liela, vajadzēja arī tādu dīvānu, uz kura var izguldināt kādu ciemiņu. Vispār šī laikam ir viena no labākajām lietām, ko esam atraduši lietotu, jo tas labi izskatās, ir ļoti ērts sēdēšanai un gulēšanai un ir pietiekami liels, lai uz tā varētu sasēsties vairāk par trīs cilvēkiem (iepriekšējais dīvāns bija domāts tikai vienam ciemiņam – mēs abi un viens draugs). Ja telpa atļauj, iesaku izvēlēties stūra dīvānu, jo tas kaut kā šķiet ērtāks un izdevīgāks lietošanai.

        Kur pirkām? Mums visiem zināmajā ss’kā. Atradām vienu ģimeni, kas no Norvēģijas ved kvalitatīvās IKEA mēbeles. Tur arī tika atrasts dīvāns.

         

        Graciozais ēdamgalds ar skaistajām kājām

        Mūsu lielajā istabā ir divi galdi – viens žurnālgalds un otrs ēdamgalds. Abi līdzīgā stilā, tik nevaru atrast, no kura laika. Šie abi noteikti ir piedzīvojuši savu, bet saglabājušies neticami labi. Paņēmām, jo ļoti patika abu galdu kājas – tādas izteikti dekoratīvas. No sākuma nebijām pārliecināti par lakoto tumšo koku, bet beigās kaut kā tik labi iegāja interjerā, ka šobrīd tas nemaz neuztrauc. Ja mums kādu dienu būs lielā luste, varētu jau ņemt to laku nost un mēģināt kaut kā savādāk apstrādāt, noteikti atstājot skaistās galda kājas. Ēdamgalds ir izvelkams vismaz divreiz garāks, kas ir ļoti noderīgi, ja pie mums nāk kādi ciemiņi. Tomēr ir tik forši, ka visi var sasēsties smuki pie viena galda, vai ne?

        Kur pirkām? Veikalā Labas Preces, kur var atrast ļoti labas lietas. Šie abi galdi bija arī lielākais ķēriens, jo katrs maksāja 25 eur. Jā, arī ēdamgalds! Ieteiktu uzprasīt, kad būs pievedums, un doties tieši tajā dienā. Tad tur saved ļoti daudz smukumu.

         

        ● PRIEKŠTELPA ●

        Mums ilgi šajā telpā nebija nevienas mēbeles, izņemot pakaramo. Tagad tur arī nav daudz vairāk par pakaramo un šo plauktiņu. Man ļoti prasījās pēc ērta augstuma plaukta, kur var nolikt telefonu un atslēgas, kad ienāk mājā. Savādāk visu laiku mētāju tās lietas pa grīdu, kamēr noģērbos. Plaukts bija negaidīts atradums, kad braucām pakaļ saviem galdiem. Stāvēja viņš tur vientuļš un nocenots par 10 eur. Tas bija šaurs, maziņš un ar atvilknēm – ideāli piemērots priekštelpai, ja tikai pieliek kājas. Tā arī darījām – nopirkām smukas metāla kājas, piestellējām plauktiņam un pielikām to visu pie sienas. Rezultāts sanāca lielisks (mums pašiem vismaz ļoti patīk), un neiztērējām traki daudz naudas. Jā, second-hand interjers var iznākt stipri lētāks, ja ir vēlme gaidīt, kad īstās lietas “atnāks pie tevis” jebšu kad pabraukāsi pa veikaliem un atradīsi īsto. Starp citu, šis ir foršs padoms – ja redziet kādu interesantu mēbeli, bet kaut kas nav līdz galam, padomājiet, vai to nevar uzlikt uz kājām. Mēs tā esam izdarījuši ar trīs lietām savā dzīvklī, kas ir padarījušas tās par tieši to, ko meklējām.

         

        Priekšnama plauktiņš uzcelts uz zelta kājām.

        Kur pirkām? Arī tajā pašā Labas Preces. Viņiem tur gar sienām ir dažādi plauktiņi un krāmiņi, kur var atrast pērles. Ja ir laiks, pavandieties pa kaktiem un varbūt kaut kas iekritīs acīs.

         

        Puķi esam uzlikuši uz celma, kuram pusi nokrāsojām smuki zaļu. Nav pirkts lietoto preču veikalā, bet padoms, kā vienkārši un radoši uzfrišināt telpu ar elementiem.

         

        ● GUĻAMISTABA ●

        Šo istabu atstāju saldam ēdienam, jo visas mēbeles ir iegādātas lietotas. Gultā matracis, sega un spilveni ir kaut kad pirkti jauni, bet viss pārējais – nomedīts. Sākšu ar svarīgāko: gulta. Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Vecajā dzīvoklī mums bija paletes, uz kurām uzlikām matraci. Pārvācoties paletes tur arī atstājām, jo bijām nobrieduši kārtīgai gultai. Nu, tādai ar galvgali. Šī ir forša koka gulta baltā krāsā, tieši tāda, kādu meklējām. Mēs gan tai braucām pakaļ kaut kur Rīgas rajonā, bet bija to vērts.

        Kur pirkām? Atradām ss.lv no kādas sievietes. Pirkām pa kādiem 50 vai 60 eur, kas, manuprāt, ir ļoti laba cena par koka gultas karkasu.

         

        Mums beidzot pie gultas ir kārtīgs naktsspkapītis. Tas arī gaužām ilgi nāca, jo nekas līdz šim nebija iekritis acīs. Skapītis, tāpat kā koridora plauktiņš, vientuļi sēdēja pie veikala sienas. Tas mani uzrunāja, jo ir baltā krāsā (saskanēja ar mūsu gultas krāsu) ar zelta detaļām. Es vienmēr iekrītu uz baltu un zeltu. Tas arī nāca viens pats, bez kājām. Mazās kājiņas pirkām Depo un nokrāsojām zelta krāsā un uzstutējām plauktu uz tām. Sanāca lēti un patiešām smuki.

        Kur pirkām?  Tajā pašā Labas Preces. Maksāja, man šķiet, kādi 15 eur.

         

        Un pie gultas noliktā lampiņa arī ir ar savu šarmu, jo saglabāta no 60.gadiem. Esmu domājusi, ka varētu to mēģināt pārkrāsot, bet šobrīd tā telpā ienes dzīvelīgu krāsu, tāpēc neskrienu ar šo projektu. Atradu vienā Avotu ielas vintedž veikaliņā, kas diemžēl tagad jau ir ciet.

         

        ● KUR MEKLĒT ŠĀDAS MĒBELES? ●

        〉 Pirmā vieta, ko varu ieteikt – veikals Labas Preces. Tas patiesībā ir mūsu pēdējais atradums, bet visveiksmīgākais. Tur var atrast visu – gultas, dīvānus, galdus, plauktus un skapjus. Pat bērniņu gultas vienreiz redzēju. Ļoti labas cenas, kā arī var kaulēties, ja ļoti patīk un gribas. Noteikti ir vērts aizbraukt pievedumu dienās, jo tad ir lielāks piedāvājums.

         

        〉 Vienmēr var sirot pa ss.lv, kur arī var atrast dažādas labas pērles. To vismaz var darīt mājās, siltumā ar tēju rokās.

         

        〉 Man ir patikušas dažādas lietas no Mēbeļu Bazāra. Tur var atrast gan mēbeles, gan dažādus interjera sīkumiņus. Mums no turienes ir taburetes, kādas vāzes un arī smuks kubiks, uz kura esam uzlikuši puķi.

         

        〉 Nezinu, kā to veikalu sauc, bet ir viens tāds lietoto mēbeļu veikals blakus Mežrozei Juglā. Tur bija ļoti smuki krēsli un galdi, bet mums tādus vairāk nevajadzēja. Noteikti vieta, kur aizbraukt, ja meklē mēbeles mājai. Esmu redzējusi, ka viņi daudz lietu liek arī ss.lv, kur var mēbeles jau noskatīt un braukt pakaļ konkrētai precei.

         

        〉 Par to daudz rakstā neminēju, bet man patīk arī tādi mazo krāmu veikali kā Labā Bode. Tur esmu atradusi gandrīz visas mājās esošās vāzes, dažādus traukus un rāmīšus. Ļoti laba vieta, lai atrastu dažādas burkas un pudeles, ja tādas ir vajadzīgas. Es nopirku divas, kurās taisīšu essences – vienu vaniļas un otru apelsīna.

         

        Ja patīk kārtīgas mēbeles, ļoti iesaku meklēt tās šādos veikalos, kur pārdod vintedžu. Tā par ļoti saprātīgām cenām var iegādāties kvalitatīva materiāla lietas, kas kalpos daudz ilgāk par plastmasas sūdiņiem. Galvenais ir vajadzīgs mazliet laika, labs garastāvoklis un atvērta domāšana, jo tad var ļoti paveikties!

         

        Kuras ir jūsu mīļākās vietas, kur meklēt mājas interjera priekšmetus un mēbeles? Kāds ir tavas pērles stāsts?

        Man bija ļoti slikta pieredze ar veikalu Labas preces,netieku vienam iepirkties,jo mēdz būt ļoti nolietas…

        Cik žēl dzirdēt..

        Tiešām skaisti esi savu mājokli iekārtojusi. Ir idejas ko smelties no tavas pieredzes – man īpaši patīk tas priekštelpas plauktiņš uz divām kājām. 🙂

        Cik forši, ka iedvesmo un patīk :))

        Mēs ar draudzeni regulāri – cenšamies vismaz divreiz gadā – braukt komercekskursijā uz Talsiem. Tur ir fantastiski second hand veikaliņi – lielākoties apmeklējam Skandinavs.lv veikalus, tur var nopirkt pašu vellu. Apģērbs dažādu līmeņu lietots vai pat jauns (piem, sporta nodaļā jauni slēpošanas kostīmi), es tur cenšos iepirkt traukus – piem, kad uzskrienam virsū atlaidēm, var dabūt mazos šķīvīšus pat par 10 centiem gabalā. Nu labi, nav komplekts no 6 gb, bet no 5. Sou? Draudzene vasarnīcai, vasaras baļļukiem glāzes, vāzes, bļodas etc… , un nav žēl, ja kas tiek saplēsts. Bērniem apģērbu “uz priekšu”pērkam, apavus var dažreiz uzķert, mēbeles… Bērniem Helovīnam maksu kostīmus… visu nemaz nevar uzskaitīt.
        Tā ka ikdienā “taupamies”, neko nepērkam, zinot, ka Talsos gan jau nopirksim.

        Ļoti jauks raksts 🙂

        Vēlējos pavaicāt, kur var nopirkt tādas skaistas metāla kājas, kādas ir priekštelpas galdiņam?

        Mēs tās pirkām veikalā DKveikals un nopūtām zelta krāsā 🙂

        Kur iegādājies tās smukās priekšnama skapīša kājiņas? Ļoti uzrunā. 🙂

        Es atradu dkveikals.lv un nopūtu zelta krāsā 🙂

        Interesantas un kvalitatīvas mēbeles un interjera priekšmetus var atrast Mantu Galerijā Lubānas ielā

        O, forši! Kad pārvāksimies, varētu būt aktuāli 🙂

        Iesaku apmeklēt veikalu “Mēbeļu bode”
        Dzelzavas ielā 70, Rīgā
        Nupat kā atvēries, atradu vērtīgas lietas!

        Ja būs kas vajadzīgs, noteikti aizlaidīšu arī uz turieni! Paldies 🙂

        Forši, kad ir cilvēki, kas novērtē lietotu, bet kvalitatīvu mantu..
        Rīgā ir atvēries jauns lietotu mēbeļu veikals MĒBEĻU BODE , Meklējiet Soc tīklos , atrodamies pie Mēbeļu namā. Laipni lūgti ciemos?

        Forši, kad ir cilvēki, kas novērtē lietotu, bet kvalitatīvu mantu..
        Rīgā ir atvēries jauns lietotu mēbeļu veikals MĒBEĻU BODE , Meklējiet Soc tīklos #mebelubode, atrodamies pie Mēbeļu namā. Laipni lūgti ciemos?

        O, paldies par informāciju :))

        Sveika! Paldies par rakstu, bija interesanti palasīt! Drīz taisīsim remontu, tā kā budžets ir ierobežots, gribu pirkt mazlietotas mēbeles un arī pašai uztaisīt šo to ar DIY tutorials 🙂 Gribēju pajautāt kur jūs iegādājaties metāla kājas galdam koridorā?

        Kājas pirkām DK Veikals un tad tās krāsojām zelta krāsā 🙂

        Pavisam nesen Valmierā atvēries ļoti jauks vintage lietu interjera saloniņš Pērles Vintage. Viņiem arī feisbukā ir sava lapa. Nu ļoooti skaistas lietiņas. Laikam vedot no Zviedrijas. Tur tiešām var atrast īstas pērles. Un arī dažādi interjera sīkumi – trauki, lampas, gleznas. Un cenas – pat ļoti izdevīgas, salīdzinājumā ar Rīgas piedāvājumu.

        Valmierā nesanāk bieži būt, bet noteikti turēšu prātā. Paldies 🙂

        Vispār ļoti labi, ka šīs vietas tā pareklamē, tas nozīmē, ka ātrāk izpirksies un ātrāk būs jauni pievedumi. Pēdējā Deko arī vēl ir pieminēti Skandināvs XL un Mebeles no Vācijas Tallinas/čaka ielā,kas ir ļoti labi. Tad uz tās pašas Avotu ielas 25 ir tāds mazs Antik Riga. Talak uz Avotu – vēl pirms 3viriem ari kas lidzigs. Uz Ģertrudes pie Tīras maizes arī tāds Senlietu veikals. Arī Stabu/čaka ir tāds labs ar puķupodu uz ietves. Uz Lācplēša starp Valdemara un Skolas pagrabā arī var šo to ieraudzīt. Manuprāt labākais antikvariāts ar zinošākajām darbiniecēm ir Valdemāra iela pie donutiem. Interesantas lietas fb bieži liek Kvites mēbeles un Xanut (Baldones iela 1). Mantu Galerija Lubanas 52 arī paliela vieta. Un protams, the GRAND vieta, kur varu pavadīt stundas ir tas Viss Antīks plakus tam pašai Labas mantas. Ir pierakstītas, bet nav vēl gadījies pabūt VBM mebeles Stopiņu 32a, Rokoko Ventspils šoseja 32, kkāda vietas Nometņu 14, Vienības gatve 73, un Minicena.lv Kandavas 39-41a.
        Vispār šķiet, ka jāsak rakstīt par šiem visiem atradumiem kāda feisbuk lapa, ļoti gribās, lai šādas vietas tik vairotos.

        atradam ar sievu FB mebeļu noliktavu MINICENA.lv . neparastas ,superigas mebeles. un letas cenas . pardeveis teica ka no Vacijas

        Šī ir īsta atradumu krātuve 🙂 Paldies, ka padalījies!

        Laura, paldies par šo rakstu:):):)

        Ak, liels lūdzu :))

        Baudīju šo ierakstu- gan informāciju, gan bildes. Tik skaisti 🙂
        Mums tāds pats viesistabas galdiņš kā jums, bet pārkrāsoju to baltu. Likās,ka lakotais nebūs smuks, bet tagad iedvesmojoties no tevis, saprotu- izskatās labi.
        Pārlūkoju savu dzīvokli un saprotu- esam nopirkuši tikai vienu mēbeli-skapi pirms pāris mēnešiem. Pirms tam izmantoju stangu drēbju karināšanai (Jysk variants), bet tā nebija kvalitatīva un drēbes noputēja. Šim pirkumam ilgi briedu, bija dārgi, bet domāju,ka tas man kalpos ilgi, ilgi.
        Pārējās mēbeles esam veiksmīgi dabūjuši no radiem, draugiem un kaimiņiem. Kaut kā sanāca,ka bijām īstajā laikā īstajā vietā. Ir lietas, kuras pārkrāsotas, ir lietas par kurām esam sajūsmā tāpat.

        Tirdzinjsh notiks 2 un 3 sept 2017 ikskile,livciema iela 7a.. ja interese… un pie vien apmeklet Sv. Meinarda salu,daugava ir nolaists udens un var aiziet ar kajam..

        Un es ar milzīgu baudu lasu tik foršu komentāru. Paldies! 🙂
        Es tagad mācos pacietību un nesteidzību, saistībā ar lietām, kas ienāk mūsu mājā. Kādreiz vajadzēja tūlīt un tagad krāsot, bet šobrīd priecājos, ka devu galdiem laiku iedzīvoties. No sākuma tik jocīgi izskatījās, bet tagad acs tā pieradusi, ka liekas pat ļoti smuki :))

        Ļoti estētiski un mājīgi :). Paldies par padalīšanos.
        Es arī esmu labo lietoto mantu meklētājs. Daudz ko savam dzīvoklim esmu atradusi 2x gadā (jūnijā un augustā) notiekošajā Ikšķiles krāmu tirgū (jāiet gan agri no rīta). Mans atradums ir Villeroy&Boch Old Luxembourg sērijas tējkanna ar noplīsušu/pielīmētu vāciņa zīli (ko nezinātājs nevar īsti pamanīt) par 15 eur (maksā pāri 100 eur). Tējkannu izmantoju kā vāzi puķēm vasarā. Šai pašā tirgū esmu pirkusi arī 30. gadu krēslus un galdiņu vannas istabai par ļoti mazām summām. Dažreiz cilvēki nezina, cik vērtīgas lietas viņi pārdod. Tur trauku ziņā var atrast izcilas pērles. Arī grāmatas, starp citu. Un kaulēties vajaga.
        Vispār jau visforšākie ir mazie krāmu veikaliņi ārpus Rīgas, kur parasti gadās ieiet neplānoti.
        Un Labā Bode arī ir mans “smuko vāžu veikals” :).

        O, man patīk ideja par to tirdziņu! Vai ir zināms, kad tāds Ikšķilē šogad būs? 🙂

        skatos, ka Ikšķiles tirdziņš vēlēšanu dēļ pārcelts uz 27.-28. maiju.

        Super, paldies par info! 🙂

        Tātad noskaidroju, ka Ikšķiles kolekcionāru un restauratoru saiets (es to saucu vienkārši par krāmu tirdziņu) ir pirmajā jūnija (šogad 4.jūn.) un pirmajā septembra (šogad 3. sept.) svētdienā. Kolekcionāri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas savā starpā mainās un ballējas jau no piektdienas, bet tirdziņš apmeklētājiem ir atvērts svētdien agri no rīta (esmu dzirdējusi, ka citi jau ir tikuši iekšā sestdien). Brīdinu, ka tur ir ļoti daudz dažādu auto un motociklu detaļu un krāmu, bet uz to var piemiegt aci. Ir ļoti daudz citu foršu un interesantu lietu. Tur ir vērts aizbraukt kaut tikai paskatīties. Adrese: Peldu iela 1, pie pašas Daugavas.

        Man ļoti patīk, kā jūsu interjerā vietu atraduši tik daudz un dažādu telpaugu. Varbūt ir idejas, kurp doties meklēt tos? 🙂

        Mēs savējos “glābām” no DEPO. Tur pie augiem parasti ir viena vieta, kur pārdod nocenotos augus, kam kaut kas nav kārtībā. Kārtīgi jāizpēta, vai nav slimi, bet lielākoties tie vienkārši ir pakaltuši un bez mīlestības. Tikai viena puķe mūsu mājās tika pirkta kā “normālā, labā” puķe, viss pārējais ir paglābts no nomiršanas veikalā. Protams, paiet kāds laiciņš, kamēr puķes pierod, atkopjas un sāk smuki zaļot, bet ar mazliet mīlestības, uzmanības un pareizu laistīšanu var izdarīt brīnumus. Un, starp citu, tā sanāk arī krietni lētāk, jo abas lielās puķes (kas ir 2m augstas) pirkām zem 20 eiro! 🙂 Vislabākais DEPO ar šāda tipa puķēm ir uz Krasta ielas. Citur nav redzētas tik labas 🙂

        Abi viesistabas galdi ir daļa no padomjlaiku sekcijas “Aina”. 20gs.70tie gadi.

        Wow, paldies! :))

        Pēdējā laikā ik pa laikam iemaldos labdarības veikaliņā “Hopen” Imantā un Āgenskalnā. Arī atrodamas daudz interesantas pērles interjeram

        Ā, forši! Tādā vēl neesmu bijusi, jo grozos pa centru, bet noteikti paturēšu prātā 🙂

        Ak jā! Un ne vienmēr kaut kas ir jāiegādājas! Dažreiz pietiek, kad izkrāmē kādu šķūnīti vai turot acis vaļā, kad kāds kaut ko izmet 🙂 vai radoši novērtējot mantas, kuras pametis iepriekšējais mājas/dzīvokļa īrnieks vai īpašnieks. Tā tikām pie lieliskiem krēsliem, lustras, virtuves galda, aizkariem – bija tikai mazliet jāpiestrādā.

        Es pilnībā piekrītu! Mēs tā vecajā dzīvoklī atdzīvinājām šo un to 🙂

        Ak, pērles, pērlītes 🙂 Protams,ka arī es esmu vāja uz tām! Kur pērku?! Piemēram Otrās elpas veikalā Stabu ielā, Rīgā vai Cēsīs “Lietotas mantas visai ģimenei”.. Mazi, noderīgi ķinķēziņi, kas ienes mājās svaigu elpu. Un ne vienmēr tas ir kaut kas jauns un “jaunmodīgs”. Biežāk gan kaut kas stipri vecs 😀 Tā interesanti sanāk – pavecējis jaunums :))

        Man vecie nieciņi arī ir dikti mīļi ?

        Arī man ļoooti patīk pērļu medības dažādos second hand veikalos, bet labākais medījums tomēr nācis no ss.lv – Flos dizaina lampa (zinātājs zina, ka nav fake), kuras veikala cena ir 700eur, dabūta pa 120eur. Neliels skrāpējums, bet prieks milzīgs!

        Pēc tāda atraduma taču ir tāds prieks! 🙂

        KOMENTĒT

        Tavs e-pasts netiks publicēts. Obligātā informācija atzīmēta *